Bretagne - boordevol vakantieplezier

Elk jaar weer vinden vele toeristen hun weg naar deze mooie regio aan zee. Bretagne - gelegen in het noordwesten van Frankrijk - grenst aan drie zijden aan de Atlantische Oceaan en het Kanaal en grenst landinwaarts aan de regio’s Normandië en Pays de la Loire. De prachtige oceaan, de schitterende zandstranden met ruige granietrotsen en romantische baaitjes, maken van deze regio één van Frankrijks mooiste vakantiebestemmingen.

Wie van de kust, de natuur en de cultuur houdt, is in goede handen in dit land van de zee. Bekijk de uitgebreide selectie vakantiehuizen en vakantieappartementen in Bretagne.

Zoeken en boeken -  vakantiehuizen en appartementen in Bretagne:

Wat te doen in Bretagne?

De natuur is er op sommige plaatsen overweldigend met uiteraard de zee bijna altijd op de achtergrond. Het heuvelachtige binnenland nodigt uit tot wandelen en fietsen. Of bezoek de karakteristieke charmante vissersstadjes als Benodet, Carnac en Brest. De hoofdstad Rennes met een prachtig kasteel is ook zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan. Een andere zéér bekende verbazingwekkende bezienswaardigheid aan de kust is natuurlijk: De abdij van Mont Saint Michel - Het Wonder van het Westen - fier oprijzend in de baai tussen Normandië en Bretagne. De als een fata Morgana uit het water van de oceaan oprijzende rots met abdij imponeert telkens weer.

Het weer in Bretagne

Bretagne is zeker niet een regenachtig en koud gebied, zoals sommigen beweren. Bretagne ligt aan de Warme Golfstroom en heeft daarom meer zomerse dagen dan je op andere plaatsen in Frankrijk kan verwachten. Is het dan toch een dag bewolkt, trek dan gewoon even uw favoriete trui aan voor een prachtige lange strandwandeling en geniet van de enorme wolken die voor een mooi aangezicht zorgen.

Over Sunly  -  Privacybeleid  -  Cookies  -  Klantenservice