Provence – een streek om van te houden

U rijdt net in een kalm tempo over een van die kronkelige wegen in het noorden van de Provence en kijkt links uit over een paars lavendeltapijt, terwijl rechts enorme zonnebloemen bloeien en in de verte vele rijen groene druivenstokken in slagorde staan opgesteld. Plotseling steekt de Mistral op, aanvankelijk schijnbaar nergens vandaan, dan duidelijk aanstormend uit het noorden. Gelukkig is de Mistral die van het Massif Central door het nauwe Rhônedal naar de Middellandse Zee wordt geperst, het enige onaangename in dit verrukkelijke land, oftewel het gebied dat zich uitstrekt van Montélimar in het noorden tot aan Marseille.

De Provence wacht om door u te worden ontdekt! Langs de kust van de Provence en de Côte d'Azur in Zuid-Frankrijk, bieden vakantiewoningen u de mogelijkheid om in een unieke omgeving aan zee te verblijven. Zoek een vakantiewoning naar keuze.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in de Provence:Ontdek de schilderachtige Provence

De Provence is een gebied in het zuidoosten van Frankrijk en maakt deel uit van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Dankzij de ligging ten zuiden van de Middellandse Zee, de Rhône en het naburige Italië heeft deze regio een ideaal klimaat.Men kan hier een paar prachtige dagen doorbrengen. Begin uw tocht in de buurt van Montélimar en rijd dan zigzaggend door de uitgestrekte Drôme en de Vaucluse, zak af naar de Bouches-du-Rhône, slenter door de slaperige dorpjes in de heuvels op zoek naar wijnen en geitekaas en geniet van het beroemde lamsvlees en de parelhoen uit de streek. Bezoek markten, wijncaves en kastelen en maak tot besluit een vroege en koele ochtendrit naar de Mont Ventoux, de hoogste top in de Provence.

De beste reistijd

De Provence bestaat uit mooie plekjes waar iedereen heen wil. Ondanks de toeristenstroom in het hoogseizoen zijn velen erin geslaagd om dit goed op te vangen en de authenticiteit te bewaren. Maar, als u de drukte wilt vermijden, zijn het vroege voorjaar en de nazomer de beste tijden van het jaar. Vanaf Pasen gaan de restaurants open en in de vroege voorjaarszon kruipt de charme van de steden onder uw huid. In juli en augustus lijkt het alsof iedereen vecht tegen de warmte, om in september en oktober weer te ontspannen en zich te verheugen op de winterslaap.

Mooie dorpjes in de Provence

U zult merken dat sommige stadjes met mooie uitzichten, prachtig natuurschoon en grote rust, zoals Crestet en Séguret of Mirabel-aux Baronnies ten zuiden van het olijvencentrum Nyons, zo klein zijn dat de passerende auto’s de cafétafeltjes, die overal in de smalle straatjes staan, bijna omver rijden. Geniet hier van uw Pastis op een kleurig tafelkleedje bij een cafeetje onder een plantaan. Elk plaatsje, dat groot genoeg is voor een café, heeft ook een laan voor een jeu-de boules-veldje, het spel (petangue) dat urenlang door de oude mannen met versleten donkerblauwe baretten wordt gespeeld. 

Aix en Provence – de stad van duizend fonteinen

Aix-en Provence is zich altijd bewust geweest van zijn rol als hoofdstad van de Provence, maar de laatste jaren is het pas echt goed gelukt met Paul Cézanne († 1906) die er 1839 werd geboren. Er is een speciale kaart met plaatsen waar Cézanne is geweest. Wie niet met zijn neus in de kaarten wil zitten, kan de bronzen plaquettes volgen op het voetpad. Cézanne is nu mooi verweven in de geschiedenis van de stad.
De stad, universiteitsstad sinds 1409, is springlevend. De universiteit heeft de stad een internationale uitstraling gegeven die samen met de Provençaalse levensstijl zorgt voor een jeugdige, ontspannen sfeer. Studenten en toeristen verfrissen zich bij meren of fonteinen in en rond de stad, zoals de Romeinen dat bijna 2000 jaar geleden ook deden bij de bronnen waar helder water uitkwam.
Laat de auto voor wat die is en ontdek deze charmante stad te voet. In geen enkele stad ervaart u de Provence beter. Maak niet de vergissing om meteen alle bezienswaardigheden te willen zien, daar struikelt u toch wel over. Kijk ook eens omhoog naar de zorgvuldig gerestaureerde gevels. Aan de balkons hangen kleurrijke bloempotten, die prachtig passen bij de warme, zacht natuurkleuren van het gebouw. Aix is een fijne stad, maar is op marktdagen nog leuker: op dinsdag, donderdag en zaterdag staan er kraampjes met etenswaren, sieraden en keramiek op drie plaatsen: Place des Pêcheurs, Place de la Madeleine en Place de Verdun.

 

Over Sunly  -  Privacybeleid  -  Cookies  -  Klantenservice