Prachtige Provence-Alpes-Côte d'Azur

Op 3 uur rijden vanuit Parijs staat u met uw voeten in de azuurblauwe Middellandse Zee!

Tussen de bergen en de zee, grenzend aan de oostkant tegen Italië, ligt dit zonovergoten gebied in het zuidoosten van Frankrijk. De streek wordt ook wel afgekort met PACA. Naast eindeloze vlaktes, prachtige berglandschappen en woeste canyons, vindt u langs de lange kustlijn de kustplaatsen als Nice, Cannes, Fréjus en Saint-Tropez die bekend staan om de glamoureuze boulevards, heerlijke stranden en luxe jachthavens. Vele kunstenaars - waaronder de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh die de meest mooie schilderijen schilderde in de Provence – zijn hier terechtgekomen en hebben zich laten inspireren door het ongekende heldere licht en door de uitgesproken kleuren van het prachtige landschap van velden met zonnebloemen en lavendel, olijfbomen en wijngaarden.

Voor diegenen die houden van de natuur, kunst, de boulevards en om te genieten van het heerlijke weer is de Provence-Alpes-Côte d’Azur een heerlijke vakantiebestemming!

Even landinwaarts liggen de meest prachtige villa's en landhuizen, maar wie iets goedkopers zoekt, kan ook kiezen voor een appartementencomplex of een vakantiepark met één of meerdere gemeenschappelijke zwembaden. Bekijk het aanbod.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen in de Provence-Alpes-Côte d’Azur:Stedentrip?

In het hart van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, ligt de hoofdstad Marseille. Een echte havenstad die meer dan 800.000 inwoners telt en daarnaast ook de oudste stad van Frankrijk is. Enkele bekende bezienswaardigheden in Marseille zijn het Palais Longchamp, de oude haven Vieux Port, de Notre Dame de la Garde, en Abbaye de Saint-Victor (oudste religieuze plek in Frankrijk).

Over Sunly  -  Privacybeleid  -  Cookies  -  Klantenservice