Noorwegen, het land van de gletsjers, de fjorden en de rust

Noorwegen is een vakantieland dat steeds populairder wordt, zowel in de zomer als in de winter. Lees meer over Noorwegen

Bekijk het ruime aanbod van vakantiewoningen in Noorwegen en beleef uw droomvakantie.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Noorwegen:Meer over Noorwegen

Het Koningrijk Noorwegen, met meer dan 25.000 km lange kustlijn, ligt ten noorden van de Noordzee en Denemarken, ten oosten van de Atlantische Oceaan, ten westen van het buurland Zweden en in het uiterste noordoosten grenst het aan Finland en Rusland. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo dat zich het laatste decennium tot frisse metropool heeft ontwikkeld met hippe koffiehuizen en overal leuke terrassen.

Divers Landschap voor de wandelaar

Als u naar Noorwegen reist raakt u niet uitgekeken op de fjorden, de kust, baaien en eilanden, de imponerende bergen, watervallen en meren. Noorwegen is groot, schoon, ruig en uitgestrekt. Vanwege de prachtige natuur is Noorwegen, met een grote verscheidenheid aan wandelroutes en wandelgebieden, een feest voor de wandellaar. Ideale gebieden om te wandelen zijn: De Lofoten en de Vesteralen in het Noorden van Noorwegen en de Noorse Fjorden, in het zuidwesten.

Visvakantie

Noorwegen is zeer populair onder vissers. U kunt in de zee, in vele meren, fjorden en rivieren overal een hengel uitgooien. Vergeet niet dat u wellicht een visvergunning nodig hebt. De beste periode voor een visvakantie in Noorwegen is in de zomer. Er kan onder andere gevist worden op zalm, forel, snoek, aal en baars. Mooi viswater vindt u bijvoorbeeld in Hardangerfjord, een fjord gelegen aan de zuidwestkust van de Atlantische Oceaan, maar ook in Rogaland met zijn prachtig kust en fjorden, gelegen in het uiterste zuiden van Noorwegen, is zeer geliefd bij de vissers.
Indien u voor een visvakantie gaat, kunt u op de link klikken of in het zoekveld onder 'kenmerken' de optie: optimaal om te vissen en/of boot aanvinken. Nadat u op de knop ‘Aanbiedingen’ heeft geklikt, verschijnt een lijst met vakantiehuizen die geschikt zijn voor vissers. Meer informatie over de faciliteiten kunt u bij de desbetreffende objectomschrijving vinden. 

Een strandvakantie in Noorwegen

In het meest zuidelijke deel van Noorwegen ligt de regio Sørlandet aan de wateren van het Skagerrak. De regio staat bekend om zijn geweldige kustgebieden met lange stranden. In het vissersdorp Mandal bijvoorbeeld, met zijn witte houten huizen, kunt u genieten van een prachtige zonnige strandvakantie. De beste tijd om Sørlandet te bezoeken is van mei tot augustus met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 20 graden.

Wintersport, skiën én langlaufen 

Noorwegen is in de winter zeer geschikt voor de wintersport. Door de sneeuwzekerheid kunt al vanaf begin november tot diep in het voorjaar skiën of langlaufen.
Indien u zoekt naar een gezellig appartement in een wintersportgebied, dan kunt  op de linken klikken of u in het zoekvenster onder 'kenmerken' de optie: afstand tot de piste of afstand tot de langlaufloipe kiezen. Nadat u op de knop 'Aanbiedingen' heeft geklikt, ziet u een lijst met vakantiehuizen die in de buurt liggen van wintersportgebieden. Meer informatie over de faciliteiten kunt u bij de desbetreffende objectomschrijving vinden.

 

Over Sunly  -  Privacybeleid  -  Cookies  -  Klantenservice