Een top vakantie in Oostenrijk

Oostenrijk is zowel in de winter als in de zomer een perfecte vakantiebestemming. In de winter nodigen de besneeuwde skipistes uit tot skiën, langlaufen of snowboarden. De zomermaanden zijn ideaal om tijdens wandelingen te genieten van het natuurschoon. U vindt hier prachtige blauwe bergmeren, uitgestrekte bossen, diepe groene valleien en adembenemende panorama’s. Wat u ook in Oostenrijk wilt zien, doen en beleven, het zal een vakantie zijn om nooit te vergeten...

Of u nu zoekt naar een vakantiehuis of vakantieappartement in Oostenrijk op een berg, in een dal of in de stad, Sunly heeft ‘t! Gaat u met uw lief, met een vriend of met het hele gezin? Vanuit uw luie stoel kunt u het aanbod van vakantiecomplexen, chalets, berghutten en nog veel meer op uw gemak bekijken en direct online boeken.

Zoeken en boeken - vakantiehuizen en appartementen in Oostenrijk:Oostenrijk – een land met een opvallende natuurlijke schoonheid

Het tegenwoordige Oostenrijk, eens het hart van het Oostenrijks-Hongaarse rijk, is een van ’s-werelds kleinste landen. Niettemin vorm het samen met Zwitserland het gebied dat kan worden gezien als de kern van Europa. Als zodanig speelt het een vitale rol in de moderne wereld. Eeuwenlang heeft Oostenrijk de doorgangswegen in de Europese geschiedenis gemarkeerd en nog is het een zeer belangrijk centrum voor het Europese verkeer, tussen oost en west langs de grote handelsroute door het Donaugebied en tussen noord en zuid door de adembenemende, met sneeuw bedekte passen.

Vakantie in Oostenrijk van streek tot streek:

Vakantie in West-Oostenrijk

Dit gebied bestrijkt de provincies Vorarlberg, Tirol en Salzburg. Enkele van de mooiste skipistes met après-skivoorzieningen ter wereld vindt u in dit westelijk deel van de Oostenrijkse Alpen. Vorarlberg is de klassieke bergstreek, die door het Arlberg-gebergte praktisch van de rest wordt afgesloten. Tirol staat bekend om zijn prachtige bergen en pittoreske dorpjes, en Salzburgland, een sneeuwzeker skigebied, maar ook een prachtige zomerbestemming voor een actieve vakantie. De schitterende hoofdstad Salzburg, waar de geniale componist Wolfgang Amadeus Mozart op 27 januari 1756 werd geboren, is zeker de moeite van een bezoek waard.

Vakantie in Noordwest-Oostenrijk

Opper-Oostenrijk is de streek van de knoedels. Het landschap is er gevarieerd met bergen, weelderige valleien en meren. Dit deel van Oostenrijk is niet alleen tijdens het besneeuwde seizoen, maar ook in de zomer een zeer populaire regio.

Vakantie in Noordoost-Oostenrijk

In deze streek die bekend staat als Neder-Oostenrijk, ligt Wenen, romantische stad aan de Donau en de hoofdstad van Oostenrijk. Bezoek de paleizen, tuinen, musea en geniet van de heerlijke taartjes.

Vakantie in Oost-Oostenrijk

Burgenland is het minst ‘Oostenrijkse’ deel van het land – het hoorde tot 1921 bij Hongarije. Het gebied heeft een mild klimaat dat zeer geschikt is voor de teelt van wijnstokken en fruitbomen. De belangrijkste attracties zijn de wijngaarden, het heuvelachtige landschap, enkele kastelen en de Neusiedler See, het op een na grootste meer van Oostenrijk. Vooral voor de echte zonliefhebbers is dit 320 km² grote steppemeer een waar vakantieparadijs. Met gemiddeld 300 dagen zon is dit de zonnigste regio van Oostenrijk. Het meer is nergens dieper dan 1,80m diep, het is vlak, het water is lekker warm en daarom uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Door de optimale wind is de Neusiedler See ook een populaire plek voor zeilers en surfers.

Vakantie in Zuid-Oostenrijk

Karinthië is een toeristische streek, waar het goed toeven is. Het Tauern-gebergte en het frisse, warme laagland hebben bezoekers veel te bieden. Het landschap van Steiermark, de op een na grootste staat, is zeer gevarieerd, De Dachstein-bergen bieden skimogelijkheden, in het zuiden liggen met wijnstokken begroeide heuvels. Het oosten is vlak.